Matematik

Bestem bruttoløn udfra A-skat og nettoløn

12. marts 2012 af marcosos (Slettet) - Niveau: C-niveau

Har en matematik opgave, som jeg ikke rigtig kan finde ud af..

En skatteyder har et månedligt fradrag på 5.000 kr. og en trækprocent på 62.

[b]Opgave A:[/b] - Bestem forskriften for f
f(x) = 0,62x-5000

[b]Opgave B:[/b] - Bestem bruttolønnen for en måned, hvor der betales 1.860 kr. i A-skat.      
       
1.860 = 0,62x-5000       
6.860 = 0,62x       
x = 11064,52       
       
Bruttolønnen = 11064,52       
       
[b]Opgave C:[/b] - Bestem bruttolønnen for en måned, hvor der betales 22% af bruttolønnen i skat.    
0,22x = 0,62x-5000       
5000 = 0,40x       
12500 = x       
       
0,62*12500-5000 = 2750       
       
2750/12500*100 = 22%       
       
Så bruttolønnen for en måned hvor der bliver betalt 22% i skat af bruttolønnen = 12.500 kr.

[b]Så mangler jeg opgave D, som jeg ikke kan finde ud af:[/b]

Bestem bruttolønnen for en måned hvor nettolønnen (=bruttolønnen - A-skat) udgør 7.280 kr.

Hvis man sætter bruttolønnen til at være 6.000 i den forskrift jeg har lavet før, bliver a-skaaten -1.280, og så vil svaret rent faktisk blive 7.280 kr i nettoløn, men kan man godt få penge fra skat på den måde, eller er der nogen som der ved hvordan man ellers skal gøre?


Brugbart svar (0)

Svar #1
12. marts 2012 af SuneChr

Nu er det (stort set) sådan, at       (Bruttoløn - Fradrag)·Træk% = Skat     og     Nettoløn = Bruttoløn - Skat.

"Stort set", fordi det kan være endnu mere kompliceret end det, der står i # 0.

Den skat, der svares v.h.a. trækprocenten, er jo ikke ikke det eneste beløb, der fradrages bruttolønnen.

Lønberegning kán være særdeles kompliceret.


Svar #2
12. marts 2012 af marcosos (Slettet)

Tak for svaret, har funder fejlen :)


Skriv et svar til: Bestem bruttoløn udfra A-skat og nettoløn

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.