Fysik

Nogle som kan hjælpe mig med denne udregning ?

12. marts 2012 af TheLeresa (Slettet) - Niveau: B-niveau

Jeg har denne udregning som irriterer mig ret meget for kan ikke få det til at stemme med facit,

 

Jeg har denne formel hvor jeg skal finde A= A/e-kt 

Og jeg har følgende værdier til udregningen, så jeg får:

 

A= 8,388 *1019 / e-4,912 *((10)^-18) * 4,5 *((10)^9

håber i kan se det jeg har opløftet i potens

 

Nogle som kan hjælpe ?


Brugbart svar (1)

Svar #1
12. marts 2012 af peter lind

Jeg vil gætte på at det er dine tal i eksponenten til e, der galt. Det er af størrelsesorden 10-8 altså noget nær 0 og e0=1. Hvordan har du fundet de tal? Kan der være problemer med enheder ?


Svar #2
12. marts 2012 af TheLeresa (Slettet)

jeg har fundet mine tal ved at beregne de tidligere opgaver som hører med til denne opgave

vil du se hvordan opgaven lyder ? så kan d se hvad der er gået galt i min udregning?


Svar #3
12. marts 2012 af TheLeresa (Slettet)

uranholdigt mineral har gamma-aktiviteten 412 Bq fra Uran-238. U-238 henfalder ved en alfaprocess med halveringstiden 4,47*10^9 år.

 

b) beregn henfaldskonstanten:

Her har jeg fået 4,912 * 10-18 s-1

c) hvor mange u-atomer er der i prøven?

her har jeg fået 8.388*1019 antal atomer

 

d) Hvor mange gram 238-U er der i prøven?

Her får jeg 33,1 mg.

 

e) Hvad var prøvens aktivitet ved jordens dannelse for ca 4,5 * 10^9 år siden.    og det er denne opgave hvor jeg har den udregning jeg har problemer med 


Brugbart svar (1)

Svar #4
12. marts 2012 af peter lind

Der er problemer med enheden. Du har k i s-1 og t i år


Svar #5
12. marts 2012 af TheLeresa (Slettet)

Tak det lagde jegslet ikke mærke til, nu prøver jeg lige at regne det ud og ser om j kan få det til at stemme :-)!


Svar #6
12. marts 2012 af TheLeresa (Slettet)

selvom jeg laver t om til år så får jeg stadig 8,38*10^19 , der må være et eller andet i min potensregning jeg gør forkert? facit skal give 828 Bq


Brugbart svar (1)

Svar #7
12. marts 2012 af peter lind

Det kan gøres meget direkte. Med T = halveringstiden gælder A = A0t/T <=>  A0 =A*2t/T


Skriv et svar til: Nogle som kan hjælpe mig med denne udregning ?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.