Matematik

Skæringspunkt HJÆLP matematik

12. marts 2012 af aatgsue (Slettet)

Mangler de her opgaver i min matematik aflevering men forstår dem ikke helt.

 

 

OPGAVE 4
Linien l har ligningen 3x + 4y-28 = 0.
a) Omskriv l til formen y = ax+b og optegn linien i et koordinatsystem (benyt Graph, husk CTRL+Q).
b) Givet linien m med ligningen 4x – 3y – 3 = 0. Vis ved beregning at m og l er ortogonale.
c) Beregn skæringspunktet mellem l og m og sammenlign med grafisk aflæsning.


Brugbart svar (0)

Svar #1
12. marts 2012 af PeterValberg

a) isolér y på den ene side af lighedstegnet (y = -3/4·x + 7)

b) gør det samme:   y = 4/3·x - 1

hvis produktet af hældningskoefficienterne er lig med -1, så er linjerne
ortogonale (vinkelrette)

(-3/4)·4/3 = -12/12 = -1   De er ortogonale

c) sæt ligningerne lig med hinanden

-3/4·x + 7 = 4/3·x - 1

løs for x og find derefter y-koordinaten ved at indsætte den fundne
værdi for x i den ene ligning

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Brugbart svar (0)

Svar #2
12. marts 2012 af placebo321 (Slettet)

a) Isolér den afhængige variable y

b) Isolér igen y. Du har nu hældningskoefficienterne for hhv. l og m. Vis, at der gælder, at αlm = -1

c) Sæt de to udtryk for y lig med hinanden. Isolér x. Indsæt dette i udtrykket for y og beregn y. (2 ligninger med 2 ubekendte løst vha. substitutionsmetoden)


Skriv et svar til: Skæringspunkt HJÆLP matematik

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.