Fysik

Udledning af ligning for tyngeenergi

13. marts 2012 af malou190 (Slettet) - Niveau: Universitet/Videregående

Kære alle,

Jeg har virkelig brug for hjælp til 2 opgaver, som jeg er gået fuldstændig kold i.

Det drejer sig om følgende spørgsmål:

Energien af een dråbe indeholder et overfladespændingsbidrag, ε0 som er proportional med dråbens overflade, samt et bidrag εg  som afhænger af dråbens tyngde.

(2) Lad ε= γa(n), hvor γ er overfladespændingen. Vis at overfladeenergien for alle dråber tilsammen er

              Eo(n) = γ (3V (4π)1/2)2/3  n1/3 = γC2n1/3 .          

Forklar dernæst hvorfor tyngdeenergien for en enkel dråbe kan skrives som

                                     εg(n) =ρ˜ *V/n* g*r(n).           hvor r(n) = (3V/4π)1/3 n−1/3 = C1n−1/3

I forklaringen skal størrelsen p˜ defineres. Der skal endvidere gøres rede for i) de fysiske love som formel (4) hviler på og ii) den matematiske udledning af formlen.

Jeg håber virkelig at en venlig sjæl vil tage tid til at forklare mig hvordan jeg kan komme i gang med opgaven.

Håber på svar hurtigst mulig. På forhånd tusind mange tak.

 


Brugbart svar (2)

Svar #1
14. marts 2012 af Andersen11 (Slettet)

Lidt inspiration kan nok hentes i denne tråd https://www.studieportalen.dk/Forums/Thread.aspx?id=1163181


Skriv et svar til: Udledning af ligning for tyngeenergi

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.