Matematik

Reducér udtryk på cas

14. marts 2012 af mathbj (Slettet) - Niveau: A-niveau

Kan nogen fortælle mig hvordan jeg reducér udtryk på TI-89?


Svar #1
14. marts 2012 af mathbj (Slettet)

Kan nogen reducér udtrykket (a-b)2 + 2a(a+b) -b2 og evt. fortælle fremgangsmetoden til TI-89


Brugbart svar (0)

Svar #2
14. marts 2012 af Andersen11 (Slettet)

Det er da hurtigere at reducere det i hånden, eller i hovedet til 3a2 .


Svar #3
14. marts 2012 af mathbj (Slettet)

Perfekt.


Brugbart svar (0)

Svar #4
05. maj 2012 af C21222L (Slettet)

Hvordan har I fået det til 3a2?


Brugbart svar (0)

Svar #5
05. maj 2012 af Andersen11 (Slettet)

#4

(a-b)2 + 2a·(a+b) -b2 = (a-b)2 -b2 + 2a·(a+b)

                                     = (a - b +b)·(a -b -b) + 2a·(a+b)

                                     = a·(a -2b) + 2a·(a+b)

                                     = a·(a -2b +2a +2b)

                                     = a·(a + 2a)

                                     = a·3a

                                     = 3a2


Brugbart svar (0)

Svar #6
05. maj 2012 af C21222L (Slettet)

Tak! :)


Skriv et svar til: Reducér udtryk på cas

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.