Matematik

Areal af ottekant

14. marts 2012 af ACBorup (Slettet) - Niveau: A-niveau

Et fiskerhus' grundflade har form som en regulær ottekant.

Ottekantens areal består af otte ligebenede trekanter, hvor de ligesidede sider er 3,92 m og den sidste side er 3,0 m.

Hvordan finder jeg arealet af ottekanten?


Brugbart svar (0)

Svar #1
14. marts 2012 af peter lind

Lav en tegning af en af trekanterne. Højden på siden med 3, 0 m kan beregnes ved brug af pytagoras. Brug dernæst at areal=½*højde*grundflade. Alternativ brug r cosinusrelationerne til at finde en vinkel og brug at areal = ½*produktet af 2 sider gange sinus af mellemliggende vinkel


Brugbart svar (0)

Svar #2
14. marts 2012 af mathon

                      

         arealet af en regulær ottekant
         med omskreven cirkels radius
        
                                                     R = 3,92 m
                                                                          er
                                                                                  A = 8
· ((1/2)·(3,92 m)2·sin(45º))

                                                      


Svar #3
15. marts 2012 af ACBorup (Slettet)

På nær 8 X ... forstår jeg det ikke?
Er det trekantens areal der er beskrevet i parentesen og hvordan det?


Svar #4
15. marts 2012 af ACBorup (Slettet)

Ahh, jeg har forstået det nu. tak :)


Skriv et svar til: Areal af ottekant

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.