Matematik

funktioner - hjælp :SS

14. marts 2012 af hejhej456 (Slettet)

To funktioner er givet ved

f(x) = x + 200     og     g(x) =-3+ 600

Bestem førstekoordinaten til skæringspunktet mellem graferne for de to funktioner.

 

Hvad menes der med dette?


Brugbart svar (1)

Svar #1
14. marts 2012 af nielsenHTX

man skal så løse ligningen

f(x)=g(x)

 


Brugbart svar (1)

Svar #2
14. marts 2012 af peter lind

Løs ligningen f(x) = g(x)


Svar #3
14. marts 2012 af hejhej456 (Slettet)

hmm.. forstår ik


Brugbart svar (1)

Svar #4
14. marts 2012 af EnNettexD (Slettet)

Sæt de to ligninger lig med hinanden

 

x + 200 = -3+ 600

Isoler x

Så har du x og går ud fra det er første koordinaten..

 


Brugbart svar (1)

Svar #5
14. marts 2012 af Andersen11 (Slettet)

#0

Man formoder, at g(x) = -3x + 600 ?


Svar #6
14. marts 2012 af hejhej456 (Slettet)

så det vil sige x = -3 + 400 er førstekoordinaten til skæringspunktet mellem graferne for de to funktioner?


Brugbart svar (1)

Svar #7
14. marts 2012 af Andersen11 (Slettet)

#6

Man skal løse lignignen f(x) = g(x). Hvis g(x) er defineret som formodet i #5, skal man altså løse ligningen

x +200 = -3x +600

Isoler nu x i den ligning.


Skriv et svar til: funktioner - hjælp :SS

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.