Matematik

funktioner

14. marts 2012 af hejhej456 (Slettet)

To funktioner er givet ved

f(x) = x + 200     og     g(x) =-3+ 600

Bestem førstekoordinaten til skæringspunktet mellem graferne for de to funktioner.



Hvad menes der med dette, jeg har prøvet flere gange men kan ikke finde ud af denne opgave


Brugbart svar (0)

Svar #1
14. marts 2012 af NejTilSvampe

løs f(x) = g(x) mht. x.


Brugbart svar (0)

Svar #2
14. marts 2012 af DrNielsen

Førstekoordinaten er x koordinaten. Du skal finde ud af hvornår udtrykkene er 'lig' hinanden. Derfor sætter du at

f(x) = g(x)

x + 200 = -3 + 600

isoler x

x + 200 - 200 = -3 + 600 - 200

x = 397

For at få y koordinaten til skæringen indsætter du x = 397 i f(x)


Brugbart svar (0)

Svar #3
14. marts 2012 af Andersen11 (Slettet)

#0

Du har allerede opgaven kørende i denne tråd https://www.studieportalen.dk/Forums/Thread.aspx?id=1164639 , hvor du også har fået hjælp.

Du har endnu ikke svaret på, om det skal være

g(x) = -3x +600 ,

hvilket du blev spurgt om i den anden tråd.

Der er ingen grund til at oprette en ny tråd med den samme opgave.


Skriv et svar til: funktioner

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.