Matematik

Vektor

14. marts 2012 af SupermandxD (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hey.

Hvordan undersøger man om et punkt P ligger på linjen gennem A og B.


Brugbart svar (0)

Svar #1
14. marts 2012 af NejTilSvampe

Hvis din linje er i form af en parameterfremstilling.

<x,y> = <x0,y0> + <at,bt>

x = x0 + at

y = x0 + bt

se om der er en løsning for t når du sætter dit punkt ind.


Brugbart svar (0)

Svar #2
14. marts 2012 af peter lind

test om vektorene AP og BP er parallelle. Er de det ligger punktet på linjen.  En mere besværlig måde er at finde ligningen for linjen gennem A og B og dernæst se om P's koordinater indsat gør ligningen sand


Brugbart svar (0)

Svar #3
14. marts 2012 af NejTilSvampe

Alternativt, find afstanden fra punkt til linje og se om afstanden er 0.


Svar #4
14. marts 2012 af SupermandxD (Slettet)

Mener du ikke AB og AP


Brugbart svar (0)

Svar #5
14. marts 2012 af Andersen11 (Slettet)

#4

Det er et oplagt valg af vektorer, men man kan også bruge vektorsættet AP og BP, som Peter Lind foreslår i #2.

Der gælder i øvrigt, at to egentlige vektorer a og b er parallelle, hvis og kun hvis

      |a b| = |a| |b| .

I planen gælder det endvidere, at to egentlige vektorer a og b er parallelle, hvis og kun hvis

      det(a,b) = â b = 0 .

I rummet gælder det, at to egentlige vektorer a og b er parallelle, hvis og kun hvis

      a × b = 0 .


Svar #6
15. marts 2012 af SupermandxD (Slettet)

tak


Skriv et svar til: Vektor

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.