Matematik

Bestem DE≠

15. marts 2012 af Anne1223 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej med jer!

Min opgave lyder således:

På figuren ses en model af et trekantet rækværk ADe på en rutchebane. Det oplyses, at DE og BC er parallelle samt, at AE = 6, AC = 2 og BC = 0,5.

Bestem DE.

Og trekanten er ikke retvinklet!

Jeg ved godt, det er en nem opgave, men jeg glemmer bare, hvordan man laver sådan en opgave. 

Håber, I vil hjælpe! Tak!


Brugbart svar (1)

Svar #1
15. marts 2012 af peter lind

Opgaven er for uklar beskrevet


Svar #2
15. marts 2012 af Anne1223 (Slettet)

Jeg skal finde længden af DE.


Brugbart svar (1)

Svar #3
15. marts 2012 af peter lind

Du kommer med navne på en hel række punkter uden at fortælle noget som helst om dem. Giv enten en ordentlig beskrivelse af figuren eller bedre lav en tegning og læg den ind på portalen


Svar #4
15. marts 2012 af Anne1223 (Slettet)

Værsgo


Brugbart svar (1)

Svar #5
15. marts 2012 af Andersen11 (Slettet)

Så er trekanterne ABC og ADE ensvinklede. Benyt, at der er et konstant forhold mellem længderne af ensliggende sider i de to trekanter. Siden AC er ensliggende med AE, og siden BC er ensliggende med DE.


Brugbart svar (1)

Svar #6
15. marts 2012 af peter lind

Trekant ABC og ADE er ensvinklede. Brug at forholdet mellem ensliggende sider i ensvinklede trekanter er ens


Brugbart svar (1)

Svar #7
16. marts 2012 af Studscientpol (Slettet)

Nu er jeg lige den rette til at svare på spørgsmålet, da jeg har haft denne opgave til terminsprøve idag!!!

 

Du skal beregne skalafaktoren.

6/2 <=> 3*0.5=1.5, som er DE


Svar #8
17. marts 2012 af Anne1223 (Slettet)

Seriøst? Var det bare det, KasperHH? :O
 


Brugbart svar (1)

Svar #9
17. marts 2012 af Studscientpol (Slettet)

# 8

 

Det er kun den første del af opgaven. Den sidste del kan du godt selv regne ud ;)


Brugbart svar (0)

Svar #10
07. marts 2016 af AnnikaGr (Slettet)

Jeg er lidt forvirret over hvad man skal gøre efter at have fundet skalafaktoren? :)

Brugbart svar (0)

Svar #11
07. marts 2016 af Studscientpol (Slettet)

#10

Er det en joke at du svare på din samme tråd 4 år efter?


Skriv et svar til: Bestem DE≠

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.