Matematik

Hjælp til opgave, som skal afleveres i morgen...

15. marts 2012 af Denguledansker (Slettet) - Niveau: 8. klasse

Hej StudiePortal. 

Jeg skal have hjælp til en opgave, vedrørende trekanter.

Jeg skal finde højden af en trekant. Jeg har fuldstændig glemt hvordan man gør, så det er heldigt at jeg kan anvende denne hjemmeside.

AC = 7 cm

BC = 3,5 cm

AB = 4,9 cm

Vinkel A = 32 grader

Vinkel B = 72 grader

Og vinkel C = 40 grader. 

 


Brugbart svar (0)

Svar #1
15. marts 2012 af Andersen11 (Slettet)

Trekanten har tre højder. Man kender alle tre sider, så de tre vinkler kan bestemmes ved hjælp af cosinusrelationerne. Man kan så finde højderne ved

ha = b·sin(C) = c·sin(B)

hb = a·sin(C) = c·sin(A)

hc = b·sin(A) = a·sin(B)

De tre angivne vinkler har ikke så meget med trekanten at gøre.


Svar #2
15. marts 2012 af Denguledansker (Slettet)

Jeg fatter ingen ting af det der...


Brugbart svar (0)

Svar #3
15. marts 2012 af Andersen11 (Slettet)

#2

Det er jo svært at vide, hvad din baggrund er. Du siger, at det er 8. klasse? Har du hørt om Herons formel?


Brugbart svar (0)

Svar #4
15. marts 2012 af Krabasken (Slettet)

Dine tre vinkler skulle helst tilsammen gi' 180 grader idet dette er vinkelsummen i en trekant.

Så måske skulle du lige tjekke vinklerne een gang til -

;-)


Brugbart svar (0)

Svar #5
15. marts 2012 af Andersen11 (Slettet)

#2

Er det hele opgavens formulering? Som Krabasken siger, er vinkelsummen ikke 180º. Derfor skrev jeg i #1, at vinklerne ikke har så meget med denne trekant at gøre.


Svar #6
15. marts 2012 af Denguledansker (Slettet)

Jeg har fået tjek på det nu. Det var nogle meget gode svar! Jeg skulle bare lige vågne op... :)


Brugbart svar (0)

Svar #7
15. marts 2012 af Andersen11 (Slettet)

#6

Hvad besluttede du dig så for at benytte?


Brugbart svar (0)

Svar #8
16. marts 2012 af Krabasken (Slettet)

- Man skal ikke afsløre sine hemmeligheder . . .


Brugbart svar (0)

Svar #9
16. marts 2012 af YesMe (Slettet)

... det er for tarvelig, at ikke svare på Andersen11s spørgsmåk i #8. Vi er ellers nysgerrige at vide hvad han besluttede sig for at benytte.

Men, trådstarteren går kun i 8. klasse. Sådan lærer man ikke rigtigt om trigonometri (som #1) på dette niveau.


Brugbart svar (0)

Svar #10
16. marts 2012 af Andersen11 (Slettet)

#9

Det gik jo også op for mig efterhånden, hvorfor jeg forsøgte at spørge nærmere til trådstarters baggrund. Man kan ikke altid regne med indholdet i brugernes profiler (vel, YesMe?) eller opgavernes klassificering, og da opgaven slet ikke var konsistent formuleret, var jeg lidt nysgerrig efter at få at vide, hvad trådstarter havde valgt som løsning på opgaven.


Skriv et svar til: Hjælp til opgave, som skal afleveres i morgen...

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.