Fysik

cyklisk proces

19. marts 2012 af marienielsen34 (Slettet) - Niveau: Universitet/Videregående

Hej alle sammen,

jeg sidder og undrer mig vildt over en opgave, ved ikke helt, hvordan starter. er der nogen vil hjælpe.

 

vi betragter en cyklisk proces, en , livscyklus, hvorved en enkelt dråbe vokser sig stor og derefter deler sig i to dråber, hvor lige så stor som den oprindelige. I startsituationen 1, indeholder dråben N1 oliemolekyler.Dens overfladespænding er yog dens volum er v1 . "dråben fordres" af oliemolekyler som diffunderer hen til dråben og bliver absorberet af den. i situation 2 indeholder dråben N= 2N1 oliemolekyler og voluminet er v2 = 2v1. surfaktant på dråbens overflade udtyndes mens dråben vokser, og overfladespændingen øges derved til en værdi som vi antager er y= 1.1y1.

der tilsættes yderligere surfaktant, hvorved overfladespændingen falder tilbage til y1 og dråben deler sig i to dele hver med volumen v1.  vi er nu i situatione 3. det antages at dråben forebliver sfærisk og at olien massefylde er foruandret under hele forløbet.

(9) Opskriv et udtryk for ændringen ?G1→2 af dråbens Gibbs frie energi fra situation 1 til 2. Vink. Her og i det næste spørgsmål er det hensigtsmæssigt at fremhæve i notationen at Gibbs frie energi indeholder en del der er proportional med antallet af oliemolekyler og en del der kun afhænger af dråbens areal og overfladespænding. Fx, for situation
1:G1=N1 f^˜+f(γ1,V1 ). 


Skriv et svar til: cyklisk proces

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.