Matematik

Differential ligning?

20. marts 2012 af j4ze (Slettet) - Niveau: A-niveau

Jeg skal finde den fuldstændige løsning til en 1. ordens differential ligning og jeg ved ikke helt hvordan jeg skal komme igang. ligningen er:

y´(t) - 15t-15ty(t)=0

Er der en der kan give mig et skub i den rigtige retning?


Brugbart svar (0)

Svar #1
20. marts 2012 af wut123 (Slettet)

Benyt at den lineære differentialligning af 1. orden

   

har den fuldstændige løsning

   

hvor P(t) er stamfunktionen til p(t)


Brugbart svar (0)

Svar #2
20. marts 2012 af NejTilSvampe

Alternativt, benyt separation af de variable:

y' = 15t*y + 15t

y' = 15t(y+1)

∫ 1/(y+1) dy = ∫ 15t dt + c


Skriv et svar til: Differential ligning?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.