Dansk

vil nogen rette mine sidste kommaer og punktuner:)

16. august 2005 af lalo (Slettet)
der var jeg i italien, et sted med en masse af muligheder. min far som var solda, blev nød til,at passe sit arbejde, og tog derfor tilbage til ireland. jeg forstod ikke rigtig hvorfor han ville heller beskytte sit land end, at være sammen med sin familie. men hvem vil ikke gøre det samme, at forsvare sit land kommer i første prioritet. men efter 4 år kom han tilbage, jeg kunne ikke rigtig kende ham, og derfor kaldte ham onkel. jeg var nok den der var ellermest var vred, på min far. måske fordi han lod os ikke være beskende. mine forældre besluttede sig for, at finde sammen igen. og det som jeg kan huske, sagde han til mig, " du, behøver ikke at være bange for mig jeg er din far".

Brugbart svar (0)

Svar #1
16. august 2005 af Duffy

Værs'go:

Der var en del manglende store bogstaver...

Da var jeg i Italien, et sted med en masse af muligheder, min far som var soldat, blev nødt til at passe sit arbejde, og tog derfor tilbage til Irland. Jeg forstod ikke rigtig hvorfor han hellere ville beskytte sit land end at være sammen med sin familie, men hvem ville ikke gøre det samme. At forsvare sit land kommer i første række. Men efter 4 år kom han tilbage og jeg kunne ikke rigtig kende ham, derfor kaldte jeg ham onkel. Jeg var nok den der var allermest var vred på min far. Det var måske fordi han ikke lod os være søskende. Mine forældre besluttede sig for, at finde sammen igen, og det som jeg kan huske han sagde til mig var: "Du, behøver ikke at være bange for mig - jeg er din far".



Duffy

Svar #2
16. august 2005 af lalo (Slettet)

åhr takker

Brugbart svar (0)

Svar #3
17. august 2005 af Duffy

Sorry, men

"Du, behøver ikke at være bange for mig - jeg er din far".

skal være

"Du behøver ikke at være bange for mig - jeg er din far".


Altså uden komma efter "Du".



Duffy




Brugbart svar (0)

Svar #4
17. august 2005 af danielruhmann (Slettet)

Jeg forstod ikke rigtig(,) hvorfor han hellere ville beskytte sit land end at være sammen med sin familie, men hvem ville ikke gøre det samme.

Jeg var nok den(,) der var allermest var vred på min far.

Det var måske(,) fordi han ikke lod os være søskende. Mine forældre besluttede sig for/,/ at finde sammen igen, og det(,) som jeg kan huske(,) han sagde til mig(,) var:

Grundregler (det traditionelle kommasystem):

Aldrig kommer foran infinitiv. Untagelsen er dog, hvis det er en omremsning: "Du skal huske at lave lektier, at opføre dig ordentligt, osv"

Ellers skal der kommer foran det henførende stedord (som, der): "Pigen, som jeg talte med" og "Jeg mødte en pige, der arbejder på byens diskotek.

Oftest komma foran hv-ord, at, tildsledsætninger.

Der er mange flere regler. Her var bare nogle af dem.

Skriv et svar til: vil nogen rette mine sidste kommaer og punktuner:)

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.