Matematik

Bestem integralet

20. marts 2012 af Heeejsa

Hej jeg er virkelig dårlig til det med integralregning, så jeg kunne godt bruge en detaljet beskrivelse af, hvordan jeg skal løse denne opgave, så jeg ved det til en anden gang.

Bye. 

Vedhæftet fil: Billede 3.png

Brugbart svar (0)

Svar #1
20. marts 2012 af NejTilSvampe

bye??

Du skal bruge integration ved substitution.

kald :

u = x^2 +3 

differentiér u mht. x

du/dx = 2x

gang med dx på begge sider (dette er strengt taget vold på symbolet du/dx, men det kan bevises at det er iorden).

du = 2x dx 

∫ 2x/(x^2 + 3) dx  = ∫ 1/(x+3) * (2x dx) = ∫ 1/u du

1/u , er let at integrere, så gør det og derefter substituer

u = x^2 +3 tilbage.


Brugbart svar (0)

Svar #2
20. marts 2012 af nielsenHTX

benyt substitution altså

u=x2+3  du=2xdx så

F(x)=∫2x/(x2+3)dx=∫1/udu=ln(u)+k=ln(x2+3)+k


Svar #3
20. marts 2012 af Heeejsa

Hvordan ved jeg at 2x skal divideres med x^2+3 i første led: F(x)=∫2x/(x2+3)dx


Brugbart svar (0)

Svar #4
20. marts 2012 af NejTilSvampe

#3 - hvad mener du? Der deles ikke med 2x nogen steder..


Svar #5
20. marts 2012 af Heeejsa

Jeg er ikke helt med på hvordan jeg kommer fra det her led ∫2x/(x2+3)dx    til det her led ∫1/udu ??


Svar #6
20. marts 2012 af Heeejsa

:)


Brugbart svar (0)

Svar #7
20. marts 2012 af NejTilSvampe

a/b = 1/b * a

2x/(x^2+3) dx = 1/(x^2+3) *2x dx= 1/u du


Brugbart svar (0)

Svar #8
20. marts 2012 af mathon

  du har
                                    ∫ 2x/(x2+3) dx = ∫ 1/(x2+3) (2xdx) =
                                                                         u        du


                                    ∫ 1/u du = ln(u) + k                                  da u = x2+3>0

  som
  tilbagesubstitueres
  ved genindsættelse
  af
          u = x2+3

                                   ln(u) + k = ln(x2+3) + k
 

 


Svar #9
20. marts 2012 af Heeejsa

Tak for alt jeres hjælp.
Jeg har endelig forstået det.!


Skriv et svar til: Bestem integralet

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.