Fysik

Vinkel accelration

21. marts 2012 af 8520 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej

jeg har en opgave som lyder således:

En kran arms løftetid fra hvile (vandret stilling) til 80 graders hældning er 2 min. De første 20 grader foregår med konstant vinkelacceleration (a)= alfa, mens resten af foregår med konstant vinkel hastighed (w)

Beregn a og w

Her har jeg så prøvet at sige at 80 grader/120 sek og får at 1 grad = 0,66 sek.

Dermed må 60 grader være 20*0,66 = 13,333 sek

a = w/t

a = 2*phi/13,333 sek  =0,471  s-2

 

0=Vinkel mål i rent tal

w = 0/t

60 grader*0,66 sek = 40 sek

w = 60 grader/40 sek = 1,5   1/s

Men det skal gi 0,0003 s-2

og 0,0147 s-1

Det kan godt være det er mig der er langt ude, men kan ikke finde ud af den.

Please help me:)


Brugbart svar (1)

Svar #1
21. marts 2012 af peter lind

Den har du jo fået svar på tidligere


Skriv et svar til: Vinkel accelration

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.