Matematik

Hvor mange % vokser luftmodstanden, hvis bilens fart øges?

22. marts 2012 af JoseO (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hej venner,

Jeg er i gang med en matematik aflevering, har en smule problemer med den ene af opgaverne.

Luftmodstanden på en bil afhænger af bilens fart;
På en bil kan sammenhængen mellem bilens fart x (målt i km/timen) og luftmodstanden y (målt i newton) beskrives således; y = 0,035* x^2

Hvor mange % vokser luftmodstanden, hvis bilens fart øges med 30?

Bilen fart var før på 80 km/t, nu er den på 110 km/t. Resultatet er således;

y = 0,035 * 110^2

y = 423,5

Når resultatet før var 224, og det nu er ændret til 423,5 - hvor meget vokser luftmodstanden i procent?

Håber i kan hjælpe mig, da jeg egentlig ikke tror det er så svært, men jeg er lidt af en tart til matematik ;-)


Brugbart svar (0)

Svar #1
22. marts 2012 af Anxyous (Slettet)

Der er tale om en potensfunktion af formen f(x) = b*xa, som har den egenskab, at f(x) ganges med ka, når x ganges med et tal k. Da tilvæksten er 30 %, er k = 1,30.


Skriv et svar til: Hvor mange % vokser luftmodstanden, hvis bilens fart øges?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.