Fysik

Poissons forhold

23. marts 2012 af Olerohde (Slettet) - Niveau: Universitet/Videregående

Er ved at beregne fladetryk i et leje som er presset i et hul. Og er nu støt på et tal kaldet Poissons forhold

Ved at Poissons forholdet i stål er ca. 0,3

I ligningen regner man med V aom er beskrevet  V=1/m (poissons forholdet) 

Men hvordan skal det så forståes ??

m=poissons forholdet og derved V=1/0,3  som giver v=3,33

eller

at V er poissons forholdet opgiver som (1/m) som er lig med 0,3 altså V=0,3 

V indgår som et led i denne ligning

Δ/d=p/E ((1+Cy^2)/(1-Cy^2 )+v)+p/E ((1+Ci^2)/(1-Ci^2 )-v)

Den er opgive som + og - så har ikke rigtig noget at sige med mindre man kun skal bruge en ene del hvis det feks. er en massiv aksel i stedet for et leje da Cy så er lig 0 og så får det lige pludselig meget at sige

Håber der er en som kan se hvad de mener 

 


Brugbart svar (1)

Svar #1
24. marts 2012 af hesch (Slettet)

Det skal forstås sådan, at v=0,3. Dette fordi det altid gælder at:  0 < v < 0,5.

Se link: 

http://www.denstoredanske.dk/It,_teknik_og_naturvidenskab/Teknik/Bygningsstatik,_teknisk_statik_og_styrkel%C3%A6re/Poissons_forhold

 


Svar #2
24. marts 2012 af Olerohde (Slettet)

Ja så langt så godt.

Men i ligningen står der 1/m skal det forståes sådan at det er m som er poissons tallet eller er det 1/m som skal forståes som poissons tallet ?


Brugbart svar (1)

Svar #3
24. marts 2012 af hesch (Slettet)

I  #0 stiller du selv spørgsmål ved, om det er m eller v der er lig med 0,3. I  #1 gør jeg gældende, at 0 < v < 0.5, sikkert ifølge poissons selv. Derfor er v=3.33 ikke en option, så blandt to svar må det rigtige være: v=0.3.

Måske andre har en nærmere redegørelse ?  Jeg er ikke til mekanik, men ræsonnerer bare.

 


Skriv et svar til: Poissons forhold

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.