Fysik

Hjælp til fysik - Kredsløb

17. august 2005 af KickAzz (Slettet)
Hej,

Jeg kunne godt bruge lidt hjælp til denne opgave:

a) Bestem erstatningsmodstanden mellem A og B:

Kredsløbet kan ses her:
http://www.yuhuu.dk/ve2a.jpg

Da udregningen fylder en del nøjes jeg med at fortælle, at jeg for erstatningsresistansen til 24 k*ohm

Er dette korrekt?


b) Hvor stor en strøm løber der fra + til A?

Hvordan kan dette beregnes, når der ikke er en resistor mellem + og A?


c) Hvor stor en strøm løber mellem C og D?

Her har jeg også brug for et lille hint.


------------------

Mvh

Peter

Svar #1
17. august 2005 af KickAzz (Slettet)

Forresten er alle værdierne på modstandene i k*ohm

Svar #2
17. august 2005 af KickAzz (Slettet)

Op ^

Svar #3
17. august 2005 af KickAzz (Slettet)

Slet ingen der kan hjælpe?

Brugbart svar (0)

Svar #4
17. august 2005 af frodo (Slettet)

erstatningsreistansen får jeg også til 24.
resten ved jeg ikke

Brugbart svar (0)

Svar #5
18. august 2005 af Epsilon (Slettet)

#3:

a) Korrekt.

b) Strømstyrken fra den positive pol til A må være lig strømstyrken gennem erstatningsresistoren, og den kan du beregne! Erstatningsresistansen repræsenterer jo netop den ækvivalente resistans i kredsløbet, hidrørende fra de 8 resistorer.

c) Den kan du sove lidt på ;-)

//Singularity

Svar #6
18. august 2005 af KickAzz (Slettet)

#5:

Så må strømstyrken fra + til A være:

U = R * I <=> I = U / R = 48V / 24k*ohm = 2mA = 0,002A

??



Vedrørende c):

Jeg får strømstyrken, der løber mellem C og D til at være:

I = I1 + I2

I1 = U/R1 = 48V/77000k*ohm = 0,000623A

I2 = U/R2 = 48V/44000k*ohm = 0,00109A

I = 0,000623A + 0,00109A = 0,00171A
---------------------------

Kan dette passe?

Umiddelbart forstår jeg det ikke, eftersom jeg får strømstyrken, der løber igennem det nederste "sæt" resistorer til venstre til at være 0,0032A.

Og de to tal lagt sammen (0,00171A + 0,0032A) burde vel i såfald have givet 0,002A ???


Håber I lige kan hjælpe mig med det sidste.

Mvh

Peter

Brugbart svar (0)

Svar #7
18. august 2005 af Epsilon (Slettet)

#6:

b) Enig. Helt præcist fås I = 2,0mA under hensyntagen til antallet af betydende cifre.

c) Nej. Overvej over hvilke komponenter spændingsfaldet er 48V. Så finder du ud af, hvorfor beregningerne er forkerte.

//Singularity

Svar #8
18. august 2005 af KickAzz (Slettet)

#7:

b): Godt

c): Kan det så passe, at strømstyrken er:

I = U/(R1+R2) = 48V/(28k*ohm + 60k*ohm) = 0,5454.. mA

Ud fra denne beregning passer det nemlig med, at strømstyrken fra + til A er 2,0 mA, eftersom strømstyrken gennem de to andre "sæt" resistorer er:

I = U/(R3+R4) = 48V/(15k*ohm + 18k*ohm) = 1,4545.. mA


Mvh
Peter

Brugbart svar (0)

Svar #9
18. august 2005 af Epsilon (Slettet)

#8:

c) Lige præcis. Mellem C og D løber derfor en strøm af styrken 0,55mA.

//Singularity

Svar #10
18. august 2005 af KickAzz (Slettet)

#9:

Tak fordi du gad hjælpe mig endnu en gang :)

Mvh
Peter

Skriv et svar til: Hjælp til fysik - Kredsløb

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.