Matematik

Bestem den stamfunktion F til f, som opfylder at F(0)=1

25. marts 2012 af Mettexd (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hejsa.

Jeg sidder fast i en opgave, som jeg håber i vil hjælpe mig lidt med.


En funktion f er bestemt ved f(x)=6x^2+2x-5

Bestem den stamfunktion F til f, som opfylder F(0)=1

Mit spørgsmål lyder på om jeg så skal sige: F(0)=6*1/2+1x^2+1+x^2-5x=1 ??

Jeg ved simpelthen ikke hvordan jeg skal gribe det an, så det kunne være rart med noget hjælp.

På forhånd tak :-)


Brugbart svar (0)

Svar #1
25. marts 2012 af wut123 (Slettet)

   

Bestem  ved at løse ligningen

   


Svar #2
25. marts 2012 af Mettexd (Slettet)

Kan du forklare nærmere?:)


Brugbart svar (0)

Svar #3
25. marts 2012 af wut123 (Slettet)

ligningen

   

har løsningen  

Så den søgte stamfunktion er

   


Brugbart svar (0)

Svar #4
25. marts 2012 af NejTilSvampe

#2 - 

F(0) = 2*(0)^3 + (0)^2 - 5*(0) + k = 1

hvad er k så?


Svar #5
25. marts 2012 af Mettexd (Slettet)

k= 1 ?:)


Brugbart svar (0)

Svar #6
25. marts 2012 af mathon

     forsigtigt - men rigtigt
                                                      k = 1


Svar #7
25. marts 2012 af Mettexd (Slettet)

Tak skal i have :)


Skriv et svar til: Bestem den stamfunktion F til f, som opfylder at F(0)=1

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.