Matematik
Areal imellem to grafer
Funktionerne f og g er givet ved: f(x)=2x^2-10x+6 og g(x)= -x^2+2x+6.
Bestem arealet mellem graferne.
Jeg har integreret funktionerne f og g og fået følgende resultat:
F(x)=(3/2)x^3-5x^2+6x+k
G(x)=-3x^3+x^2+6x+k
Hvordan udregner jeg disse to funktioner (uden brug af et cas-værktøj) til specifike talværdier, som jeg kan trække fra hinanden?
På forhånd tak! :)
Svar #1
25. marts 2012 af peter lind
Det er jo simelt håndregning, så jeg kan ikke se hvad problemet er. Træk dem iøvrigt fra hinanden først. Det giver mindre arbejde. Dine koefficienter til x3 er forkert
Svar #2
25. marts 2012 af Katrinebonde24 (Slettet)
Hej :) Går ud fra at du skal bestemme det område som de to grafer indrammer?
Du starter med at tegne f(x) og g(x) ind på din lommeregner, så du kan se hvilken som ligger øverst.
Du finder så ud af, at det er g(x) som er den øverste graf.
Herefter finder du øvre og nedre grænse (b og a), og dette sætter du ind i formlen:
∫ b g(x) - f(x)dx = arealet af det indgrænsede område
a
:-)
Svar #3
25. marts 2012 af lollipopp (Slettet)
Ups, altså:
F(x)=(2/3)x^3-5x^2+6x+k
G(x)=(-1/3)x^3+x^2+6x+k
Må indrømme at jeg ikke kan se, at det her er simpel hovedregning. HVordan vil du gøre det? :)
Svar #5
25. marts 2012 af lollipopp (Slettet)
Da den øvre grænse, b, er 4, og den nedre, a, er 0, kan jeg snildt integrere den på et CAS-værktøj. Men det er ikke tilladt, så hvad gørjeg i stedet? Indsætter jeg først 4 og så 0 i begge formlerne og trækker de to resultater fra hinanden, hvorefter jeg minusser g med f? Eller?
Svar #6
25. marts 2012 af mathon
integranden bliver så
g(x) - f(x) = -3x2 + 12x som omtalt i #1
Areal = 0∫4(g(x) - f(x))dx = 0∫4(-3x2 + 12x)dx = -3·0∫4(x2 - 4x)dx
Svar #7
25. marts 2012 af lollipopp (Slettet)
Jeg kan ikke forstå, hvordan du får 12x.Burde det i så fald ikke være -8x? Eller tager jeg heltfejl?
Hvis vi antager at jeg tager helt fejl, skal jeg så indsætte en x'værdi i -3·0∫4(x2 - 4x)dx? For jeg skal da have et specifikt resultat ikke? :)
Svar #9
25. marts 2012 af Andersen11 (Slettet)
#7
Hvis H(x) er en stamfunktion til h(x), gælder der jo, at
a∫b h(x) dx = H(b) - H(a)
Man beregner det bestemte integral ved at indsætte de to grænser i stamfunktionen.
Skriv et svar til: Areal imellem to grafer
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
