Matematik

Bestemmelse af en stamfunktion

25. marts 2012 af kamillabruun (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej. Jeg sidder med denne opgave og ved ikke hvordan stamfunktionen ser ud til det første led: ((5)/(x)). Er der nogle der kan hjælpe mig?

På forhånd tak

Opgaven:

((5)/(x))+6x^(2)


Brugbart svar (1)

Svar #1
25. marts 2012 af mathon

 

                                   ∫ 5·(1/x) dx .... =  5· ∫ (1/x) dx = 5·ln|x| ....


Brugbart svar (1)

Svar #2
25. marts 2012 af nielsenHTX

∫(5/x)=5∫1/x=5*ln(x)


Svar #3
25. marts 2012 af kamillabruun (Slettet)

Jeg forstår ikke helt din måde.

Et andet eksempel på en opgave jeg har lavet før, der så min stamfunktion så ledes ud:

f(x)=3x^(3)-24x^(2)+48x
a) Bestem stamfunktionen til f,

3((1)/(4))x^(4)-24((1)/(3))x^(3)+48*1

 


Svar #4
25. marts 2012 af kamillabruun (Slettet)

okay så når den hedder 5/x så vil den hedde 5*ln(x)?


Skriv et svar til: Bestemmelse af en stamfunktion

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.