Matematik

sinusrelationen -hjælp skal bruges i aften.

17. august 2005 af Pusser_kh (Slettet)
Jeg har et par opgaver som omhandler brugen af sinusrelationen jeg kender godt formlen, men ved faktisk ikke helt hvordan den skal bruges. Håber der er nogle som kan hjælpe..

Opg 1.

Udregn de resterende vinkler og kateter.

sinA = 35 grader, b = 11, Sin B = 63 grader

hvordan skal man lige udregne det..?? jeg har flere opgaver, men hvis der er en som kan give en god forklaring på første opgave kan jeg nok godt få lavet de andre..

Brugbart svar (0)

Svar #1
17. august 2005 af Waterhouse (Slettet)

Vi har at

a/sinA = b/sinB = c/sinC

Hvis vi indsætter får vi

a/sin35 = 11/sin63
<=>
a = sin35*11/sin63

hvilket er omtrent 7,08.

Samtidig ved vi at vinkelsummen i en trekant er 180, så

C = 180 - 35 - 63

Når du så har vinkel C, kan du bruge sinusrelationen igen, for at finde længden af c.

Svar #2
17. august 2005 af Pusser_kh (Slettet)

tak :) det er så simpelt, men har bare været kørt fast i det... så burde vi kunne regne de andre opgaver ud... men hvis ikke kan det være der kommer et lille indlæg igen... :)

Svar #3
17. august 2005 af Pusser_kh (Slettet)

tak :) det er så simpelt, men har bare været kørt fast i det... så burde vi kunne regne de andre opgaver ud... men hvis ikke kan det være der kommer et lille indlæg igen... :)

Svar #4
17. august 2005 af Pusser_kh (Slettet)

hmm ja fik så regnet 2 opgaver, men nu kommer der en ny..
Nu kender jeg kun en vinkel og to sider.

C=52 grader, a= 7 og c= 6

hvordan skal man så sætte det op??

man skal vel finde SinA først... eller? :)


Brugbart svar (0)

Svar #5
17. august 2005 af Waterhouse (Slettet)

Lige præcis. Du finder sinA, og derefter vinkel A. Så kan du finde vinkel B, og til sidst side b.

Men hvis I har lært cosinusrelationerne, kan du også bruge dem..

Svar #6
17. august 2005 af Pusser_kh (Slettet)

hmm... det kan godt være at jeg lyder dum... :) jeg er sproglig og har først lige fået matematik på højniveu så har ikke rigtig fået lært så meget endnu...

Svar #7
17. august 2005 af Pusser_kh (Slettet)

ved ved sku ikke rigtig hvordan man skal sætte det op så man kan finde sinA og vinkel A med de oplysninger jeg har... Har aldrig set eller hørt om denne formel (havde mat niveu B første gang igår) Så jeg tænkte at hvis du alligevel var her inde om du så havde lyst til at hjælpe en stakkels forvirret sproglig pige endnu en gang?? :)

Brugbart svar (0)

Svar #8
17. august 2005 af Waterhouse (Slettet)

C=52 grader, a= 7 og c= 6

Vi har:

sinA/a = sinC/c

Dvs.:

sinA/7 = sin52/6
<=>
sinA = 7*sin52/6
<=>
sinA = 0,919 (omtrent)

Og så bruger du invers sinus - den funktion er du forhåbentlig stødt på før - for at finde vinkel A, der bliver 66,83 grader.

MEN!

Da sin(v) = sin(180-v)

kan A altså også være 180-66,83 = 113,17 grader.

Vi kan så som før finde de to muligheder for vinkel B ved at sige

B = 180-A-C

Vi får at B bliver enten 61,17 eller 14,83.

Hvis vi så f.eks. bruger c/sinC = b/sinB, kan vi nemt finde de to muligheder for b's længde.

Svar #9
17. august 2005 af Pusser_kh (Slettet)

Du er bare en skat :) hihi... du skal have al den tak i verden som findes...

Brugbart svar (0)

Svar #10
17. august 2005 af Epsilon (Slettet)

#0: Lige en bemærkning:

Betegnelsen 'kateter' er særskilt reserveret de to korte sider i en retvinklet trekant og skal således ikke rodes ind i billedet, når trekanten ikke er retvinklet.

//Singularity

Skriv et svar til: sinusrelationen -hjælp skal bruges i aften.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.