Matematik

Hvordan finder jeg en niveaulinje?

25. marts 2012 af vigovig1 (Slettet)

f(x,y) = 4x+5y
Hvordan regner jeg mig frem til niveaulinjen N(1000)?


Brugbart svar (0)

Svar #1
25. marts 2012 af Andersen11 (Slettet)

Løs ligningen

f(x,y) = 1000

Niveaukurven er grafen for den implicit definerede funktion y = g(x) bestemt ved denne ligning, dvs. her

4x + 5y = 1000


Brugbart svar (0)

Svar #2
25. marts 2012 af nielsenHTX

niveaulinjen er løsningerne til

f(x,y)=1000


Svar #3
25. marts 2012 af vigovig1 (Slettet)

Kunne du ikke nok regne N(1000) ud er ikke så skarp til det.


Brugbart svar (0)

Svar #4
25. marts 2012 af Andersen11 (Slettet)

#3

Isoler y af ligningen i #1 . Man finder så ligningen for niveaulinien.


Svar #5
25. marts 2012 af vigovig1 (Slettet)

Kan det passe den kommer til at hedde y = -x+200?


Brugbart svar (0)

Svar #6
25. marts 2012 af Andersen11 (Slettet)

#5

Nej, det er ikke korrekt. Man får jo

y = (-4x + 1000) / 5 = -(4/5)x + 200


Skriv et svar til: Hvordan finder jeg en niveaulinje?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.