Matematik

Matematik hjælp. Monotoniforhold.

27. marts 2012 af Nikgi0 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Forklar hvorledes differentialkvotienten kan bruges til at bestemme monotoniforhold. Tag udgangspunkt i funktionen
                     f(x)=x^3+3 x^2

 

Jeg er helt lost.
håber der er nogle der kan hjælpe :)

På forhånd tak.


Brugbart svar (0)

Svar #1
27. marts 2012 af mathon

du behøver at vide
                        
                   når
                               f '(x)>0 i intervallet [a;b], er f(x) monotont voksende i intervallet [a;b]

                               f '(x)<0 i intervallet [a;b], er f(x) monotont aftagendei intervallet [a;b]


Brugbart svar (0)

Svar #2
27. marts 2012 af mathon

                                             f(x) = x3 + 3 x2

                                             f '(x) = 3x2 + 6x = 3·x·(x + 2)

 


Skriv et svar til: Matematik hjælp. Monotoniforhold.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.