Matematik

Hjælp til ligning

28. marts 2012 af MagnusBrunbjerg (Slettet) - Niveau: 8. klasse

Hej jeg har brug for hjælp til en ligning til noget matematik som jeg skal aflevere i morgen, skal både finde svaret og udregningen. Svaret skal være vist i beregning

-på forhånd tak

 

En dag skal ambulancen transportere en alvorligt syg patient til lufthaven. Ambulancen kan kun køre med en hastighed på 20 km/t. Ambulancens tur kan beskrives med ligningen

y = 3x

Samtidig starter en taxa fra lufthavnen, og køre til sygehuset. Taxaen køre med en hastighed på 50 km/t. Taxaens tur kan beskrives men ligningen

y = -1,2x + 8,4

 

der er 7 km fra byen til lufthavnen

 

 


Brugbart svar (0)

Svar #1
28. marts 2012 af dikkelmikkel (Slettet)

Du har ikke stillet noget spørgsmål?

Men hvis det er hvornår de møder hinanden, altså ambulancen indhenter taxaen så er det at løse hvornår den ene er lig den anden:

3x = -1.2x+8.4 

Saml x'erne og divider med det der står foran x, så har du løst din opgave.

Som et eksempel på en anden ligning løst på samme måde:

4x = -2.1x+10  <=>  4x+2.1x = 2.1x - 2.1x +10  <=>  4x+2.1x = -10  <=>  6.1x = 10 <=> x = 10/6.1


Skriv et svar til: Hjælp til ligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.