Matematik

Matematik aflevering

28. marts 2012 af fiehan (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej, håbet nogen kan hjælpe med denne matematik aflevering. Har brug for hjælp til følgende opg. i 1:

c)  Bestem afstandene:  |CJ| og |DJ|

d) bestem arealet af det gråtonede areal på figur 1.

 

Håbet inderligt at der er nogen der kan hjælpe med en forklaring på hvordan opgaven løses
På forhånd TAK

Vedhæftet fil: Elforsyning.pdf

Brugbart svar (1)

Svar #1
28. marts 2012 af Andersen11 (Slettet)

c) Bestem først |BJ| som

|BJ| = |AG|/tan(u) + |AG|/tan(v)

Dernæst bestemmes |CJ| ved hjælp af Pythagoras af

|CJ|2 = |AC|2 + |AJ|2 = |AC|2 + (|AB| + |BJ|)2

|DJ| bestemmes af en cosinusrelation i trekant BDJ:

|DJ|2 = |BD|2 + |BJ|2 - 2·|BD|·|BJ|·cos(u)


Skriv et svar til: Matematik aflevering

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.