Matematik

Bestem stamfunktion

29. marts 2012 af Shalmen (Slettet)

Jeg skal bestemme stamfunktionen f (x) = 8x3 + 2x3 − 3x +10. Jeg har meget svært ved dette emne, er der en der kan hjælpe?


Brugbart svar (0)

Svar #1
29. marts 2012 af mathon

            hvad er stamfunktionen til

                                                                 k·xn           n ≠ -1     ?

 eks.
            hvad er stamfunktionen til
                                                                 x4  ?
                


Brugbart svar (0)

Svar #2
29. marts 2012 af mathon

mener du, det kan passe,
at en stamfunktion
                                                til 8x3
                                                er
                                                            2x4     ?


Brugbart svar (0)

Svar #3
29. marts 2012 af emde93 (Slettet)

Du skal bruge reglen ∫k·xn dx = k·1/(n+1) · xn+1

 

eks.

∫8 x3 dx = 8·1/(3+1) · x3+1 = 8/4 · x= 2· x4

 


Svar #4
02. april 2012 af Shalmen (Slettet)

Jeg fandt ud af det, TAK :-)


Skriv et svar til: Bestem stamfunktion

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.