Matematik

Maaaaaaat, hjælp til en opgave :)

29. marts 2012 af SineJespersen01 (Slettet) - Niveau: C-niveau

Er der er ikke en der  kan hjælpe mig med den her opgave?
 

En gammel skorsten skal væltes, men man vil ikke risikere, at den rammer de omkringliggende bygninger, hvoraf den nærmeste er 21 meter væk.
15 meter fra skorstenen måles vinklen mellem sigtelinjen til skorstenens top og vandret til 48°.
Kan skorstenen væltes uden at ramme de omkringliggende bygninger?

 

jeg har virkelig prøvet meget men kan ikke forstå hvor tallene skal står på en trekant osv..

:)

 

(det er trigonometri)


Brugbart svar (2)

Svar #1
29. marts 2012 af mathon

 

                                                    tan(48º) = h / (15 m)


Svar #2
29. marts 2012 af SineJespersen01 (Slettet)

er det så højden jeg skal finde her?

altså så vil formel så se sådan ud= 15*tan(48)= h?

 


Brugbart svar (2)

Svar #3
29. marts 2012 af mathon

          Nemlig   :-)                 med vinkelmålet indstillet til DEGREE

 


Svar #4
29. marts 2012 af SineJespersen01 (Slettet)

mange tak! :)


Skriv et svar til: Maaaaaaat, hjælp til en opgave :)

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.