Matematik

Vinkel i geometri

29. marts 2012 af niklau5 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hejsa :D

Figur 6 viser en forsimplet geometrisk figur af speederens vandring, når der trykkes på den. Vinkel v er 17.61°  Linjestykket fra A  til B  repræsenterer fjederen, der holder speederen tilbage i hviletilstand. Linjestykket AC repræsenterer fjederen, når der trykkes på speederen svarende til vinklen v .
Alle mål er i cm.

se vedhæft.

Bestem vinkel Vacd

Er der nogen der kan hjælpe ? 

 

 

Vedhæftet fil: figur 6.JPG

Brugbart svar (0)

Svar #1
29. marts 2012 af YesMe (Slettet)

VABD = ?   (cosinusrelation, du kender AD, BD og AB)

VADC = VABD + 17.61º

AC = ? (cosinus relation, du kender AD, DC og VADC)

Dernæst

sin(VADC)/AC = sin(VACD)/AD  ⇒ VACD = sin-1(AD·sin(VADC)/AC)

Ved ikke hvordan det skal gøres simplere ...


Brugbart svar (1)

Svar #2
30. marts 2012 af Krabasken (Slettet)

Pas på! -

Vinkel ABD i # 1 skal rettelig være vinkel ADB både i 1. og 2. linie

Vinkel ACD = 40,53 grader.

;-)


Skriv et svar til: Vinkel i geometri

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.