Matematik

Matematik - Andengradsligning - Lille opgave

30. marts 2012 af NathanDrake (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej jeg er nået frem til hvor jeg skal bruge en formel i andengradsligninger til at regne de 2 løsninger ud, men problemet er at jeg får at vide af min lærer, at selvom jeg får et minus tal i denne formel, bliver det til plus alligevel. Er der nogle der kan forklare mig hvordan dette hænger sammen hvis dette altså er sandt?  
dvs. 

 C=(-8±√0,006596)/(2•1) 

Jeg får løsning 1 til at give -7,95, men min lære siger at det automatisk bliver til +7,95 af en eller anden grund som jeg ikke helt forstår. 


Brugbart svar (1)

Svar #1
30. marts 2012 af NejTilSvampe

Fremlæg hele opgaven.


Brugbart svar (1)

Svar #2
30. marts 2012 af peter lind

Det gør jeg heller ikke. Fremkommer ligningen fra en eller anden model for eks. fysik eller finans ?


Svar #3
30. marts 2012 af NathanDrake (Slettet)

 


Bestem med andengradsligning, og find ud af om der er 0, 1 eller to løsninger til trekantsopgaven. 
b=8,VinkelA=45° og a=4·√2


Brugbart svar (2)

Svar #4
30. marts 2012 af SuneChr

Der kan måske være tale om et negativt tal, som skal udtrykke målet for et areal.

Der vil da være god grund til at sige, at arealet er den absolutte værdi af dén løsning, man kommer frem til. Altså et positivt tal.


Brugbart svar (1)

Svar #5
30. marts 2012 af mathon

               
                                                         B = 90º
              dvs
                                   en ligebenet retvinklet trekant


Brugbart svar (1)

Svar #6
30. marts 2012 af peter lind

Hvad har andengrads ligningen med den trekant at gøre ?


Svar #7
30. marts 2012 af NathanDrake (Slettet)

Altså jeg skal regne den manglende side C ud ved hjælp af andengradsligningen og finde ud af om der er løsninger


Brugbart svar (1)

Svar #8
30. marts 2012 af peter lind

Hvorfor kommer du ikke med hele opgaven ? Der er da iongen grund til at den skal holdes hemmelig


Brugbart svar (1)

Svar #9
30. marts 2012 af Krabasken (Slettet)

sinB / 8 = sin45 / 4√2

SinB = 8 * V√2/(2*4V√2) = 8√2 / 8√2 = 1

B = 90 grader

C = (180 - 90 -45) = 45.......ligebenet trekant

c = 4√2

Hvor kommer andengradsligningen ind i billedet .- ? 


Svar #10
30. marts 2012 af NathanDrake (Slettet)

Jeg har brugt cosinus

a^2=b^2+c^2-2bc•CosA

(4•√2)^2=8^2+c^2-2•8•c•Cos45

32=64+c^2-16•c•Cos45

64+c^2-11,314C+32=0

Nu kan vi udregne diskriminanten
D=(-11,314)^2-4•1•32
D=0,006596

D>0, så det betyder at der er 2 løsninger som vi skal finde, og dem finder vi ved hjælp af denne formel:
C=(-b±√D)/(2•a)
C=(-8±√0,006596)/(2•1)
C+= 7,95  C-= 8,045

 

Det er sådan jeg har udregnet det, det eneste jeg er i tvivl om er om det skal være + eller - 7,95 :)


Brugbart svar (2)

Svar #11
30. marts 2012 af Andersen11 (Slettet)

2.-gradsligningen kommer ind således:

Man har af en cosinusrelation i trekanten

a2 = b2 + c2 - 2bc·cos(A) , dvs

(4√2)2 = 82 + c2 - 2·8·c·(√2)/2 , eller

c2 - 8·(√2)·c + 32 = 0

Diskriminanten er d = 128 - 4·32 = 0 , hvorfor der er netop een løsning, c = 4·√2 . Trekanten er ligebenet og retvinklet, som allerede nævnt ovenfor.


Brugbart svar (1)

Svar #12
30. marts 2012 af Andersen11 (Slettet)

#10

Dine udregninger er ikke korrekte. Se #11 .


Svar #13
30. marts 2012 af NathanDrake (Slettet)

Mange tak skal i have!


Skriv et svar til: Matematik - Andengradsligning - Lille opgave

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.