Matematik

Please hjælp - eksponentiel funktion

30. marts 2012 af zaidihassan (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej er der nogen der kan hjælpe mig med denne opgave;

Jeg har udregnet forskriften til at være 7,37*1,05^x

Næste opgave lyder;

Bestem den relative y-tilvækst for en absolut x tilvækst på (delta)x = 5

 

Jeg er  ikke helt sikker på, hvordan jeg kommer igang???


Brugbart svar (1)

Svar #1
30. marts 2012 af Andersen11 (Slettet)

Benyt forskriften til at beregne

[ (f(x+5) - f(x)) / f(x) ] · 100%

 


Brugbart svar (1)

Svar #2
30. marts 2012 af YesMe (Slettet)

f(x) = 7.37·1.05x

f(x + 5) = 7.37·1.05(x + 5) = 7.37·1.05x·1.055 = f(x)·1.055            husk    an+m = an·am

[ (f(x + 5) - f(x)) /  f(x) ]·100% = (1.055 - 1)·100% = ..


Skriv et svar til: Please hjælp - eksponentiel funktion

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.