Kemi

Ferritin - udregning af formel konc.

31. marts 2012 af Billemille (Slettet)

Hej folkens :-)

Jeg har til opgave at beregne den formelle koncentration c(Fe2+) i stamopløsningen. Herunder får jeg følgende at vide:

"Man kan bestemme indholdet af jern(III)ioner i ferritin ved en metode, som er baseret på, at jern(III)ioner kan reduceres til jern(II)ioner, som danner et farvet kompleks med et stof R. Absorbansen af det farvede kompleks måles spektrofotometrisk. Til brug ved de spektrofotometriske målinger fremstilles en stamopløsning, som indeholder 204 mg (NH4)2 Fe(SO4)2 * 6H2O pr. liter opløsning."

Må indrømme at jeg er lidt blank mht. denne opgave - en venlig sjæl der kan hjælpe? :-)


Brugbart svar (1)

Svar #1
31. marts 2012 af mathon

     
   M((NH4)2 Fe(SO4)2 * 6H2O) = sum({2,8,1,2,8,6}*{14.007,1.0079,55.847,32.065,15.999,18.015}) g/mol =

                                                                                                                                            392,136 g/mol

   antal mol (NH4)2 Fe(SO4)2 * 6H2O204 mg

                  n = m / M = (0,204 g) / (392,136 g/mol) = 0,00052 mol  

                  c(Fe2+) = c((NH4)2 Fe(SO4)2 * 6H2O) = n / V = (0,00052 mol) / (1 L) = 0,00052 M

                                                                 


Svar #2
01. april 2012 af Billemille (Slettet)

Tusind tak for hjælpen - så forstod jeg det endeligt ;-)


Skriv et svar til: Ferritin - udregning af formel konc.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.