Matematik

Hjælp til aflevering - 2 opgaver

31. marts 2012 af jeanette1993 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej med jer,

Sidder her og bøvler med 2 opgaver fra Stx matematik B august 2009. Det er opgave 8.109 (opgave 14b) og 8.116 (opgave 7). Jeg har selv prøvet at komme med et bud på de to opgaver, men mangler ligesom, at få bekræftelse i, om det er rigtigt.

Jeg har lavet opgaverne inde i word, så hvis der er en venlig sjæl, der har tid og lyst til at hjælpe, så kan jeg bare lige sende dokumentet :)

På forhånd tak!


Brugbart svar (0)

Svar #1
31. marts 2012 af Andersen11 (Slettet)

Opgavesættet kan findes her http://www.uvm.dk/Uddannelser-og-dagtilbud/Gymnasiale-uddannelser/Proever-og-eksamen/Skriftlige-opgavesaet/~/media/UVM/Filer/Udd/Gym/PDF09/Eksamen/Eksamensopgaver/Stx/090813_opgave_matB_stx_uden_kode.ashx

Hvorfor forklarer du ikke her, hvad du har problemer med, og hvad du selv har gjort?

Opgavesættet har slet ikke nogen opgave 14. Måske du skulle formulere opgaverne her?


Svar #2
31. marts 2012 af jeanette1993 (Slettet)

Jeg har selv opgavesættet og har også skrevet det ind i word.

Fordi det er lettere at se inde i det dokument jeg har lavet, hvad jeg har gjort. Har også beregninger med fra TI-interactive, og det ved jeg ikke, hvordan jeg kan sætte herind.

Det med opgave 14b er min fejl - den er fra Stx matematik B maj 2009. Havde jeg ikke lige set.

Kan da godt sætte opgaverne ind her, kan bare ikke se, at det skulle være lettere :)


Brugbart svar (0)

Svar #3
31. marts 2012 af Andersen11 (Slettet)

#2

Er begge opgaver så fra sættet Stx matematik B maj 2009 ? Dvs

http://www.uvm.dk/Uddannelser-og-dagtilbud/Gymnasiale-uddannelser/Proever-og-eksamen/Skriftlige-opgavesaet/~/media/UVM/Filer/Udd/Gym/PDF09/Eksamen/Eksamensopgaver/Stx/090511_opgave_matB_stx.ashx

Opg 7 drejer sig om antallet af diabetikere i Danmark, og Opg 14b drejer sig om anlæg af vej mellem to punkter A og B i to forskellige lande?

Opg 14b: a) AP er hypotenuse i en retvinklet trekant med katetelængder 40km og x. PB er hypotenuse i en retvinklet trekant med katetelængder 33km og (46km -x) .

b) Gang de to hypotenuselængder med de relevante vejpriser pr km, og find minimum for den samlede pris.


Svar #4
31. marts 2012 af jeanette1993 (Slettet)

Ja det ved jeg godt, at jeg skal.. ved bare ikke, om jeg har gjort det rigtigt og fået det rigtige resultat


Brugbart svar (0)

Svar #5
31. marts 2012 af Andersen11 (Slettet)

#4

Så forklar, hvad du har gjort. Er det også den korrekte Opg 7 (om diabetikere?).

Opg 7. a) Modellen er y = 113570 · 1,071x , hvor x er antal år efter 1996, og y er antal diabetikere i Danmark.

b) Beregn fordoblingstiden T2  for den eksponentielle vækst ved T2 = log(2) / log(a)


Svar #6
01. april 2012 af jeanette1993 (Slettet)

Kan jeg ikke bare sende min opgave til dig?


Brugbart svar (0)

Svar #7
01. april 2012 af Andersen11 (Slettet)

#2

Du kan jo vedhæfte din besvarelse her i tråden. Du har stadig ikke bekræftet, om det er de rigtige opgaver, jeg har givet kommentarer til.


Svar #8
04. april 2012 af jeanette1993 (Slettet)

Det er ikke de opgaver :)

Men tror, jeg har fået styr på dem nu. Nu er det bare opgave 8.123 i stx matematik b august 2009, der driller.. Kan du evt. hjælpe med den?

 


Brugbart svar (0)

Svar #9
04. april 2012 af AskTheAfghan

#8

Venligst formuler din opgave, ellers kan du vedhæfte din opgave her. Vi kan ikke være sikker på, hvilke opgave du taler om.


Svar #10
04. april 2012 af jeanette1993 (Slettet)

 

På figuren ses grafen for funktionen f, der er bestemt ved: f(x)=-x^2+4x

                                                                

For 0<x<4 danner punkterne O(0,0), P(x,f(x)) og Q(x,0) og en retvinklet trekant OPQ.

a) Bestem arealet af denne trekant, når x=1, og bestem arealet af trekant OPQ som funktion af x.

b) Bestem den værdi af x, for hvilken arealet af trekant OPQ er størst muligt.

 

Figuren kan ses her: http://www.uvm.dk/Uddannelser-og-dagtilbud/Gymnasiale-uddannelser/Proever-og-eksamen/Skriftlige-opgavesaet/~/media/UVM/Filer/Udd/Gym/PDF09/Eksamen/Eksamensopgaver/Stx/090813_opgave_matB_stx_uden_kode.ashx

 

Det er opgave 13b

 


Brugbart svar (0)

Svar #11
04. april 2012 af AskTheAfghan

a)    Arealet af en trekant:   A = (1/2)·h·g = (1/2)·f(1)·1 = ...

       A(x) = ...

b)    Løs ligningen med hensyn til x, A'(x) = 0,

       og indsæt den fundne x for   0 < x < 4   i A(x).


Svar #12
04. april 2012 af jeanette1993 (Slettet)

Har fået arealet når x=1 til 1,5 er det rigtigt? og hvordan finder jeg så ud af, hvad A(x) er?? Er det så A(x)=-0.5x^3+2x^2??


Brugbart svar (1)

Svar #13
04. april 2012 af AskTheAfghan

#12

Ja, det er korrekt. Et spørgsmålstegn ad gangen er tilstrækkeligt.


Svar #14
04. april 2012 af jeanette1993 (Slettet)

Og så er det bare at differensere og sætte A'(x)=0 ikke? :)


Skriv et svar til: Hjælp til aflevering - 2 opgaver

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.