Matematik

Maple problemer med 3 ligninger/3 ubekendte

02. april 2012 af Sylien (Slettet) - Niveau: B-niveau

Jeg arbejder med at skulle finde funktionen for en parabel med toppunkt (-10,0.5) og som også går igennem punkterne (-8,9) og (-12,9).

Dette er normalt ikke vanskeligt. 

så jeg har identificeret 3 ligninger for vores punkter:

> m := x -> -8*a^2-8*b+c = 9

> k := x ->-10*a^2-10*b+c = 0.5
  
> l := x ->-12*a^2-12*b+c = 9

 

Så beder jeg den selvfølgelig om at beregne a, b og c, for det burde den nu, når den har 3 ligninger. 

Men mable spytter det her ud:


> solve({k(x), l(x), m(x)}*{a, b, c});
Warning, solutions may have been lost

 

Og det kan jeg ikke helt forstå. Har jeg gjordt noget galt i min opsætning?


Brugbart svar (1)

Svar #1
02. april 2012 af nielsenHTX

dine ligninger er forkerte.

toppunkt betyder at f '(x)=0

du har indsæt punkterne forkert. det skal være (med punktet (-8,9))  

9=a(-8)2+b*(-8)+c

du har sæt a i anden i alle dine linninger

prøv selv med det andet punkt.


Svar #2
02. april 2012 af Sylien (Slettet)

Nu har jeg rettet det, men den siger stadig Warning, solutions may have been lost.


Svar #3
02. april 2012 af Sylien (Slettet)

Her er mit nye maple sheet.

Vedhæftet fil:opg 2.pdf

Brugbart svar (0)

Svar #4
02. april 2012 af nielsenHTX

#3

mærkeligt.... vi har de samme ligninger nu, se fil, vi har dog skrevet det lidt forskelligt op. Kan ikke lige se hvor din fejl er, hvis der er nogen.

#5hvis den bliver ved med ikke at ville løse den symbolsk så vis det output og så prøv at løse den med

fsolve(...)

Vedhæftet fil:Unavngivet.png

Svar #5
02. april 2012 af Sylien (Slettet)

Nå, men tak for hjælpen alligevel =)


Svar #6
02. april 2012 af Sylien (Slettet)

Jeg fandt problemet. Komma mellem } og { . Doh!


Brugbart svar (0)

Svar #7
02. april 2012 af nielsenHTX

#6 :)


Skriv et svar til: Maple problemer med 3 ligninger/3 ubekendte

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.