Matematik

(potensfunktion)bestem ved aflæsning når..

07. april 2012 af vedikkerigtig (Slettet)

Hej

Jeg har nogle data som jeg har lavet potensregression over og har fundet forskriften.

Men nu er der en opgave jeg ikke fatter, "bestem ved aflæsning, hvad y er, når x er 12" 

så hvad skal jeg.?


Brugbart svar (1)

Svar #1
07. april 2012 af nielsenHTX

se fil for et eksempel

Vedhæftet fil:Unavngivet.png

Svar #2
07. april 2012 af vedikkerigtig (Slettet)

Okay. synes bare det var lidt dårligt forklaret fordi der stod ikke noget at jeg skal lave en graf eller noget...

Men tak. 

DER ER OGSÅ DE HER OPGAVER:

Hvor mange procent øges y-værdien, når x-værdien øges med 50 %

og 

bestem den procentvise ændring af x, der svarer til at y øges med 40 %


Brugbart svar (1)

Svar #3
08. april 2012 af AskTheAfghan

... hvis f(x) = b·xa

f(x)·(1 + (py/100)) = f(x·(1 + (px/100))) ⇔ 1 + (py/100) = (1 + (px/100))a

... så py = 100·((px + 100)/100)a - 100

         px = 100·(1 + (py/100))1/a - 100

   Eksempel

   Hvor mange procent øges y-værdien, når x-værdien øges med 50%

         py = 100·((px + 100)/100)a - 100

         py = 100·((50 + 100)/100)a - 100

         py = ...


Brugbart svar (1)

Svar #4
08. april 2012 af Krabasken (Slettet)

Der er en glimrende formel, der hedder y2 / y1 = (x2 / x1)a

Hvis x øges med 50 % fås y2 / y1 / (1,50 / 1)a eller

y2 / y1 = 1,5a

Når du har y2 / y1, bliver y-forøgelsen i %

(y2/y1 - 1) * 100 % eller altså (1,5^a - 1) * 100 %

-----------------------------------------------

Samme formel:  1,4 = (x2/x1)a

x2/x1 = a√(1,4)

x-forøgelsen = (x2/x1 - 1) * 100 % eller altså (a√(1,4) - 1) * 100 %

;-)


Skriv et svar til: (potensfunktion)bestem ved aflæsning når..

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.