Matematik

Forklaring af enhed?

09. april 2012 af kla08 (Slettet)

Er denne enhed 

kg2/(s2*m2

ens med Pa? 

eller Pa er meter? 

eller Pa per kvadratmeter? 

eller ingen af delene? for så har jeg regnet galt med enhederne. 


Brugbart svar (2)

Svar #1
09. april 2012 af Singlefyren (Slettet)

Pa = tryk = kraft/areal   = m*a/A  = kg*m/s2 /m2  =  kg /(m*s2)


Svar #2
09. april 2012 af kla08 (Slettet)

hmm, men jeg får et forkert enhed så.


Svar #3
09. april 2012 af kla08 (Slettet)

Jeg fik det til at passe nu, var kommet til at definere en konstant med en forkert enhed i mine udregninger. 


Svar #4
09. april 2012 af kla08 (Slettet)

kan du hjælpe mig videre her. 

jeg får resultatet i enheden kg/(m*s2), men i et løsningsforslag er resultatet angivet i kN/m. kan du forklare det? 

 

 


Brugbart svar (1)

Svar #5
09. april 2012 af Singlefyren (Slettet)

KN  =  m * a  /1000 =  tyngdekraften fra ca 102 kg  =  kg * acc. / 102 =  kg*m/s2  / 102

Enten har du et m for meget, eller også har facit et m for lidt.


Svar #6
09. april 2012 af kla08 (Slettet)

jeg skal få reslutet i N eller kN. det handler om beregning af nogle krafter, der virker på en flade, på en flade. 

så det er naturligt at resultatet kommer ud i N/m eller N/m2


Brugbart svar (1)

Svar #7
09. april 2012 af Singlefyren (Slettet)

Ja så skal det jo give N/m2 . medmindre facit drejer sig om løbende meter, f.eks. kraft pr. meter.


Svar #8
09. april 2012 af kla08 (Slettet)

jamen det jeg får er 

kg/(m*s2

 


Brugbart svar (1)

Svar #9
09. april 2012 af Singlefyren (Slettet)

...som svarer til tryk. ( eller N/areal).

Så du skal måske gange dette med arealet? for at få N. eller med bredden for at få N/m.


Svar #10
09. april 2012 af kla08 (Slettet)

du har en pointe. jeg skal måske gange denne værdi jeg får med arealet eller bredden af fladen. 

jeg spørger også min vejleder om det, tak for hjælpen. 


Skriv et svar til: Forklaring af enhed?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.