Fysik

Lille nem opgave - hjælp

09. april 2012 af SøreKap159874 (Slettet) - Niveau: C-niveau

Ved havoverfladen er trykket 101,3 kPa.
Ved hvilke højde er trykket faldet til 60 kPa?

Hvordan udregner man det, håberat nogler er jer kan hjælpke mig.


Brugbart svar (1)

Svar #1
09. april 2012 af peter lind

Har du ikke i forbindelse med opgaven fundet en funktion af trykket som funktion af højden ? I så fald skal du bruge den


Svar #2
09. april 2012 af SøreKap159874 (Slettet)

Trykket aftager ca. 1 % for hver 70 m vi bevæger os væk fra jordoverfladen.
 

Hvor mange procent er trykket aftaget i 1400 meters højde? = 20 %
 

Herfter kommer mit spg: #0

Hvordan kan jeg finde trykket #1


Brugbart svar (2)

Svar #3
09. april 2012 af peter lind

Så har du funktionen P = 101,3*  0.99h/70 = 60


Brugbart svar (2)

Svar #4
09. april 2012 af Andersen11 (Slettet)

#2

Dit svar på det første spørgsmål er ikke helt korrekt.

"Hvor mange procent er trykket aftaget i 1400 meters højde?"

Svaret er her [1 - 0,991400/70] · 100% = [1 - 0,9920] · 100% ≈ 18%


Svar #5
09. april 2012 af SøreKap159874 (Slettet)

#3

hvorfor ganger du med 0,99 og hvilken formel bruger du??


Brugbart svar (2)

Svar #6
09. april 2012 af Andersen11 (Slettet)

#5

0,99 = 1 - (1%) .

Man benytter formlen for eksponentielt fald.


Svar #7
09. april 2012 af SøreKap159874 (Slettet)

MANGE TAK FOR HJÆLPEN :)


Skriv et svar til: Lille nem opgave - hjælp

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.