Fysik

udregn varmekapacitet for luft

09. april 2012 af zezima (Slettet) - Niveau: A-niveau

Se den vedhæftede opgave. Jeg har lidt svært ved at se af formuleringen, hvor meget der kræves. For jeg kan ikke beregne en talværdi for luftens varmekapacitet ud fra oplysningerne, så jeg ved ikke om følgende svar er godt nok:

Vkaffe * ρvand * cv (Tfælles - Tkaffe) = Vluft * ρluft * cluft (Tfælles - Tluft)

=>

cluft = ρvand/ρluft * cvand * (Tfælles - Tkaffe)/(Tfælles - Tluft)

 Kan I se om man kan få mere ud end dette udtryk, for jeg synes lidt formuleringen lægger op til et mere konkret resultat. 

Vedhæftet fil: varmekapacitet for luft.png

Svar #1
09. april 2012 af zezima (Slettet)

hmm vent. Det er måske slet ikke sådan man skal tænke. Der gælder vel:

cluft = ∂U/∂T = 5/2nR.. ligemeget så 


Brugbart svar (2)

Svar #2
09. april 2012 af Singlefyren (Slettet)

Find varmekapaciteten for luft ved 20 grader, 10^5 Pa.

Find luftens masse for 0.5 L luft.

Energiudvekslingen er ens, derfor er  mluft * cluft * dTluft  =  mvand * cvand * dTvand  =>

Forholdet er derfor,  dTvand / dTluft  =  mluft /0.5kg * cluft / 4180 J/kg*c   , hvor dTluft < 70 grader.       Er dette forhold stort eller lille? Hvis f.eks forholdet er 1/10 er vandets temp. max faldet 70 grader/10 = 7 grader.


Brugbart svar (2)

Svar #3
09. april 2012 af Singlefyren (Slettet)

http://www.formel.dk/materialedata/luft.htm - hvor du kan sammenligne dine beregninger.

Jeg finder heraf at vandet max falder 70*0.00029 = 0.020 grader.

 


Skriv et svar til: udregn varmekapacitet for luft

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.