Matematik

Sider og vinkler i trapez :)

10. april 2012 af orealover23 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Søger hjælp til dennne opgave :D !

I et trapez ABCD er siden AD parallel med siden BC.

|AD|=11,

|AC|=12

|BC|=8


vinkel ABC = 60 grader.


Det oplyses endvidere, at vinkel D er stump.

Beregn vinkel D samt længden af siden CD:


Brugbart svar (0)

Svar #1
10. april 2012 af Andersen11 (Slettet)

Der er ingen grund til at oprette tråden igen. Vedhæft filen i et nyt indlæg i den samme tråd.

Bestem vinkel A i trekant ABC ved hjælp af sinusrelationerne. Derved bestemmes den sidste vinkel i trekant ABC, og dermed kendes vinkel CAD, da AD og BC er parallelle. I trekant ACD kendes nu to sider og den mellemliggende vinkel, så siden CD kan bestemmes ved hjælp af en cosinusrelation. De resterende vinkler kan bestemmes ved hjælp af cosinusrelationer i trekant ACD.


Brugbart svar (0)

Svar #2
10. april 2012 af IdaWinther12 (Slettet)

Du har ikke vedhæftet noget..

Eller er det bare mig?


Svar #3
10. april 2012 af orealover23 (Slettet)

Det var en fejl, den kan åbenbart ikke vedhæftes.. men opgaven har jeg skrevet ind :)


Brugbart svar (0)

Svar #4
10. april 2012 af IdaWinther12 (Slettet)

Ok! ;)


Svar #5
10. april 2012 af orealover23 (Slettet)

# 1 

Det er vinkel D og ikke A jeg skal finde :)


Brugbart svar (0)

Svar #6
10. april 2012 af Andersen11 (Slettet)

#5

For at finde vinkel D skal man beregne vinkel A. Læs hele forklaringen i #1.


Skriv et svar til: Sider og vinkler i trapez :)

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.