Matematik

Komplekse tal i elektroniske kredsløb

10. april 2012 af elissa92

Bestem impedans  for følgende vekselstrømkredsløb. (Se  vedhæftet fil)

R = 30 

L = 40 i

c = -40i

Vedhæftet fil: Hjæælp.pdf

Svar #1
10. april 2012 af elissa92

Håber, jeg kan få lidt hjælp :)

Altså jeg går ud fra, at det er en parallelforbindelse. Derfor siger jeg:

R = -40 i / (30 + 40i)

= 40i * (30+40i) / (30 + 40i)*(30+40i)

Er det ikke sådan jeg skal gøre?


Brugbart svar (2)

Svar #2
10. april 2012 af Andersen11 (Slettet)

Det er en parallelforbindelse med kondensatoren i den ene gren, og med den ohmske modstand og spolen i serie i den anden gren.


Svar #3
10. april 2012 af elissa92

Okay, men starter jeg så ikke rigtigt i #1 ?


Brugbart svar (2)

Svar #4
10. april 2012 af NejTilSvampe


Svar #5
10. april 2012 af elissa92

Tak :)
Men det har vores lærer ikke lært os - hun går ud fra, at vi bruger følgende formel:

(R1 * R2) / (R1 + R2) = R

Kan det lade sig gøre ? :)


Brugbart svar (2)

Svar #6
10. april 2012 af Andersen11 (Slettet)

#5

Det er jo samme formel som i #4, hvor man indsætter erstatningsimpedanserne i hver parallelgren.


Svar #7
10. april 2012 af elissa92

Nårh ja.. Tak


Svar #8
10. april 2012 af elissa92

Men hvis jeg nu ønsker at løse den i hånden, kan jeg så ikke løse den på følgende måde:

z = -40i / (30+40i)

= (-40i)(30+40i) / (30+40i)(30+40i)

= -1200i - 1600i2 / 900+1600i2

= (-1200i + 1600) / (900 - 1600)

= (-1200i + 1600) / -700

= (-12i + 16) / 7

Det er ikke det korrekte svar, men er princippet ikke korrekt? Hvis det er korrekt, hvad har jeg så gjort galt? :)


Brugbart svar (2)

Svar #9
10. april 2012 af NejTilSvampe

 


Brugbart svar (1)

Svar #10
10. april 2012 af Andersen11 (Slettet)

#8

Du skal bruge udtrykket i #4.


Skriv et svar til: Komplekse tal i elektroniske kredsløb

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.