Matematik

eksponentielle funktioner

11. april 2012 af morb (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hjælp mig venligst hurtigst muligt med denne opgave:

Opskriv den eksponentielle udvikling f  på hver af formerne

f(x) = b · ax

f(x) = b · (1 + r)x

f(x) = b · ekx

 

når

a) a= 1,12

b) r= - 23%

c) k = 0,20


Brugbart svar (0)

Svar #1
11. april 2012 af nielsenHTX

med udgangspunkt i f(x)=b*ax så må a=(1+r) i f(x)=b(1+r)x og a=ek i f(x)=b*ekx. brug disse sammenhænge til at gå fra den ene til den anden eks. med

a)

f(x)=b*1,12x   f(x)=b*(1+0.12)x og hvis a=ek⇔k=ln(a) så f(x)=b*eln(1,12)x

prøv så selv med b) og c)


Svar #2
11. april 2012 af morb (Slettet)

jeg er ikke med, er du sød at give mig svar på b) og c)


Brugbart svar (0)

Svar #3
11. april 2012 af nielsenHTX

#2 hvad er det du ikke forstår i #1?


Svar #4
11. april 2012 af morb (Slettet)

hvordan du får f(x)=b*eln(1,12)x


Brugbart svar (0)

Svar #5
11. april 2012 af nielsenHTX

#4

vi observer at hvis b*ax=b*ekx skal a være a=ek , ok?

hvis vi skal gå den anden vej må sammenhængen stadig gælde og vi kan så isolere k i a=ek   (husk e er en konstant)

så a=ek⇔ k=ln(a) , altså hvis vi skal gå fra f(x)=b*ax til f(x)=b*ekx skal e opløftes i ln(a) så

f(x)=bax=b*eln(a)x     (bemærk at ln og e er hinandens inverse)

 


Skriv et svar til: eksponentielle funktioner

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.