Matematik

linjer i planen.

11. april 2012 af sweeeps (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hej alle.

Jeg kunne virkelig godt tænke mig at have hjælp til denne opgave a).

Hvordan finder jeg sættet til punktet når jeg kun har en x-værdi?

Vedhæftet fil: linje.png

Brugbart svar (0)

Svar #1
11. april 2012 af Andersen11 (Slettet)

Liniens ligning angiver jo, hvorledes y-koordinaten til et punkt på linien skal beregnes, når man kender x-koordinaten. Indsæt derfor x = 7 i ligningen for linien l og beregn y-værdien.

 


Svar #2
11. april 2012 af sweeeps (Slettet)

y=2*7+8=22

så facittet er {7,22}?


Brugbart svar (0)

Svar #3
11. april 2012 af PeterValberg

Ja - (7,22) er korrekt

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Brugbart svar (0)

Svar #4
11. april 2012 af PeterValberg

for at finde skæringspunktetsætter du de to udtryk lig hinanden:

2x + 8 = -3x + 28

og løser mht x, - indsæt herefter den fundne værdi for x i den ene
ligning (fx y = 2x + 8) og find den tilhørende y-værdi...
det er skæringspunktet mellem de to rette linjer XD

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Svar #5
11. april 2012 af sweeeps (Slettet)

Får x=4, og y=16. facit: (4,16) rigtigt?


Brugbart svar (0)

Svar #6
11. april 2012 af Andersen11 (Slettet)

#5

Ja, det er rigtigt. Du kan selv gøre prøve ved at indsætte løsningen i de to ligninger.


Skriv et svar til: linjer i planen.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.