Matematik

Reducer en brøk

12. april 2012 af Bimmers (Slettet)

Hej, jeg har fået en opgave omkring reducering, men det er meget lang tid siden, at jeg har haft sådan en, så jeg er lidt i tvivl om, hvordan det nu er man gør.

Stykket er:

 

(x^2+2x)/(4x+8)

Så forkorter jeg øverst, så der står:

(x)/(4x+8)

Så er det her jeg kommer i tvivl, med nævneren..

Hvordan kan jeg reducere den?

På forhånd tak :)


Brugbart svar (0)

Svar #1
12. april 2012 af mathon

                             (x2+2x) / (4x+8)  =  (x·x+2·x) / (4·x+4·2) = x(x+2) / (4(x+2)) = x/4


Skriv et svar til: Reducer en brøk

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.