Matematik

Eksponentiel udvikling - udregning af b?

12. april 2012 af Line123L (Slettet)

Hej derud. Håber i kan hjælpe. 
Jeg sidder med noget eksponentiel udvikling og skal forklare, hvordan man beregner b, hvis man kender 2 punkter, som grafen går igennem? Jeg sidder selv og mener svaret e ved skæringspunktet på grafen, men er det korrekt? Håber en kan melde tilbage. 

På forhånd tak :-) 


Brugbart svar (1)

Svar #1
12. april 2012 af nielsenHTX

kaldes punkterne

(x1,y1) og (x2,y2) skal man løse ligningerne

y1=b*ax1 og y2=b*ax1

"mener svaret e ved skæringspunktet på grafen" giver ingen mening

b er skæringen med y-aksen. altså for x=0

det ville hjælp hvis du skriver hele opgaven


Skriv et svar til: Eksponentiel udvikling - udregning af b?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.