Matematik

Mat AB2 opgave 346

13. april 2012 af dippedutten (Slettet) - Niveau: B-niveau

 

Hejsa sidder lidt fast med en opgave som jeg ikke rigtig kan huske hvordan man løser, og håber på at der er en der vil være så venlig at hjælpe mig lidt i den rigtige retning :)

Opgaven lyder:

For grafen for funktionen y=f(x) gælder, at tangentens hældning i ethvert punkt er proportional med x^2.

- Bestem en forskrift for f, når grafen går gennem (1,-1), og tangenthældningen i dette punkt er 3.

 

På forhånd tak for hjælpen :) 


Brugbart svar (0)

Svar #1
13. april 2012 af peter lind

Tangentens hældning er f'(x), så der gælder f'(x) = k*x2.


Svar #2
13. april 2012 af dippedutten (Slettet)

 

f'(x)=k*x2 er det fordi den er proportional med x2, at man ganger med k?


Brugbart svar (0)

Svar #3
13. april 2012 af Andersen11 (Slettet)

#2

At to størrelser a og b er proportionale, betyder jo, at der findes et k ≠ 0 , så at a = k·b .


Svar #4
13. april 2012 af dippedutten (Slettet)

nu jeg med tak


Skriv et svar til: Mat AB2 opgave 346

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.