Matematik

Bestem kasterekorden

14. april 2012 af kamillabruun (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej. Jeg sidder med denne opgave, og kan simpelthen ikke komme videre med den.?

Håber der er nogle der kan hjælpe mig :)

 

Udviklingen i verdensrekorden i diskoskast kan i perioden 1975-2006 beskrives ved funktionen
L(x)=0.18x+69, hvor L(x) er kasterekorden i meter, og x er antal år efter 1975.
a) Bestem kasterekorden i år 2005, og beskriv hvilken information konstanterne 0.18 og 69 giver om verdensrekorden i diskoskast.


Brugbart svar (2)

Svar #1
14. april 2012 af Matematikta (Slettet)

a) 

Bestem kasterekorden i år 2005:

 

Vi ved at "x" er antal år efter 1975

 

Når vi skal bestemme kasterekorden i år 2005 må "x" være (2005-1975 (x=30)

 

Kasterekorden i år 2005 må således være (vi indsætter værdien af "x"):

 

L(x)=0.18*30 +69

L(x) (kasterekorden i meter) =74.40 meter

 

- Den anden kan jeg ikke finde ud af, sorry :)

 

 

 

 


Svar #2
14. april 2012 af kamillabruun (Slettet)

Super tak for hjælpen! :)


Brugbart svar (2)

Svar #3
14. april 2012 af nielsenHTX

#0

 i f(x)=ax+b betyder konstanten b x til tiden 0

a er hældningen pr x

0,18 betyder at rekorden bliver 0,18 meter længere hvert år og

69 betyder at i år 1975 var rekorden 69 meter (altså til tiden 0)


Svar #4
14. april 2012 af kamillabruun (Slettet)

Okay tak! :)


Skriv et svar til: Bestem kasterekorden

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.