Matematik

Vietas Formler

15. april 2012 af SerCarlos (Slettet)

Et andengradspolynomium f(x)=ax^2+bx+c har to forskellige rødder, r1 og r2, det gælder at:

r1+r2= - b / a           og               r1*r2= c / a

Hvordan beviser jeg de to formler?


Brugbart svar (0)

Svar #1
15. april 2012 af peter lind

Et andengradspolynomium med rødderene r1 og r2 kan skrives som p(x) = a(x-r1)(x-r2) Gang dette ud og du får resultatet


Brugbart svar (0)

Svar #2
15. april 2012 af YesMe (Slettet)


Svar #3
15. april 2012 af SerCarlos (Slettet)

#1

Beviser den metode ikke faktoriseringen?

Det je skal vide er hvorden jeg beviser r1+r2 = -b / a        og r1*r2 = c / a


Brugbart svar (0)

Svar #4
15. april 2012 af mathon

se

Vedhæftet fil:Vietas formler.doc

Svar #5
15. april 2012 af SerCarlos (Slettet)

Tak! :)


Skriv et svar til: Vietas Formler

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.