Matematik

Formler

17. april 2012 af sabine1985 (Slettet) - Niveau: C-niveau

Jeg søger hjælp til en opgave med formler.

Vi har en kegleformet isvaffel.

Rumfanget V af en kegle findes ved formlen   V = 1/3 * pi * r2 * h

Hvor h er keglens højde og r er radius i keglens cirkelformede grundflade

Husk, at 100cm3 = 1 dl

1. Hvor mange dl is er der i en isvaffel med r=3 og h=15cm?

2. Find højden h i en isvaffel, der rummer 2 dl og har radius r=3cm

3. Find radius r i en isvaffel, der rummer 2 dl og har højden h =15cm

4. Bestem målene på en mega isvaffel, der rummer ½ liter is. Vælg f.eks. først r og find dernæst h.

 

Er der nogen der kan hjælpe mig med udregningen af dette?


Brugbart svar (0)

Svar #1
17. april 2012 af Singlefyren (Slettet)

1. brug at 100 cm3 = 1 dl

2. omregn 2 dl til cm3, sæt det lig med V og find h i formlen for V.

3.  - //- find r.

4.  mmm... mums.... 1 L = 1000 cm3. Brug ligningen for V.


Brugbart svar (0)

Svar #2
17. april 2012 af Singlefyren (Slettet)

Så skriv udregningerne her så vi kan tjekke.


Svar #3
17. april 2012 af sabine1985 (Slettet)

Har brug for lidt mere - er lige startet op på matematik igen efter at have holdt en pause - og der er åbenbart intet der har hængt fast, så er helt lost...


Brugbart svar (0)

Svar #4
17. april 2012 af Singlefyren (Slettet)

1. Indsæt r=3 og h=15 i formlen, så for du et tal V.  Dette tal laves om til dl ved at dividere med 100.

2.  Løs ligningen 200 = 1/3 *pi * 32 *h , dvs. isoler h.

3. Lidt som opgave 2, men h kendes og r skal isoleres.

4. Vælg f.eks. r=5cm, og løs:

  500 = 1/3 * pi * 52 *h


Skriv et svar til: Formler

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.