Kemi

Hvordan kan man omregne % (w/v) til molær koncentration?

17. april 2012 af Callo17 (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hejsa.. 

Jeg har kæmpet med at finde ud af hvordan kan man omregne % (w/v) til molær koncentration. 

I kan give en tip hvordan man kan gøre det? 

Min opgave lyder sådan:

Omregn 0,90 % (w/v) til molær koncentration

 

Tak :)


Brugbart svar (0)

Svar #1
17. april 2012 af mathon

 

             når opløsningens densitet er d , [d] = g/L
har du for et opløsningsvolumen V

            opløst stof 
                                   m = 0,90·V·d

            med den molære koncentration

                                  c = n/V = (m/M) / V = (0,90·V·d)/M / V

                                  c = 0,90·d / M
                

         


Skriv et svar til: Hvordan kan man omregne % (w/v) til molær koncentration?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.